Blyg 1.6

Jag är blyg... Inte så där att jag inte vågar prata eller ta för mig. Men ibland känner jag ett behov av att varsamt väga mina ord mot saffran innan jag uttrycker dom. Oftast leder det till att när jag väl beslutat att säga något har konversationen gått vidare in i nästa ämne. Så sitter jag där tyst. Men man kanske borde slänga ur sig det ändå. bara så där! Att helt plötsligt slänga ur sig något om tonårsliv, när samtalet börjat handla om barnuppfostran. Att prata befordran när andra pratar pension. Att prata skidåkning när andra pratar sol och bad. Ibland vågar jag vägra vågen och då kan jag kasta ur mig saker... Tyvärr blir jag sällan tillräckligt exalterad för att göra detta.

Hur som helst är jag trög. Men jag kan inte skylla min blyghet bara på att jag är trööööög. Jag är också feg. Vågar inte berömma någon fastän jag är jätte imponerad. Och hur ska man prata med såna där ... TJEJER?

Men något jag inte är rädd för är att stå på scen inför folk. Om man står ensam kan man skämma ut sig hur mycket, som helst utan att det gör något. På scenen gör det inget om man är lite trög - här är det jag, som bestämmer samtalsämnet. Om man är förberedd behöver man inte tänka. Om man inte är förberedd blir det spännande värre.

Som kontrast till min blyghet tänkte jag passa på att skryta lite med mitt resultat på Högskoleprovet... Jag höjde mig tre .-er (punkter) från mitt resultat i våras. Så nu ligger jag på 1.6, vilket betyder att jag kanske kan komma in på arkitektlinjen... Fast jag har ju chansen att höja mig ytterligare i vår. Om jag ska vara helt hundraprocent säker på att komma in på någon av arkitekturskolorna behöver jag 1.8...

Resultat: NOG: 21/22 ORD: 25/40 LÄS: 13/20 DTK: 17/20 ELF: 16/20

Totalt 92/122...

Målet för vårens prov... Ha minst 3/4 rätt på varje enskilld provdel dvs ORD: >30/40 de andra >15/40
Samt få alla rätt på NOG-delen... Då lär man komma upp i dessa 1.8 poäng.

hejsvejs


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0